Oprichting Safety Company Drenthe BV

Hoera, op 30 november j.l. is de akte gepasseerd bij de notaris en is de oprichting van Safety Company Drenthe BV een feit. Tetra Safety BV is voor 100% eigenaar van Safety Company Drenthe BV en heeft als vestigingsplaats Emmen.

Deze oprichting omvat een hechte samenwerking tussen Safety Company BV, Safety Company Friesland en Safety Company Drenthe BV. Binnenkort volgt er meer informatie over deze samenwerking. Hou deze site dus in de gaten 🙂

Brandwachten gezocht

Voor een project in Drenthe Zijn we op zoek naar: Rijksgediplomeerde brandwachten die in bezit zijn van VCA.

Voor september hebben we nog een aantal dagen open staan van 22:00 tot 6:00

Geen VCA ? neem contact op dan bespreken we de mogelijkheden.

Ben je beschikbaar?
Mail dan naar info@tetra-safety.nl

Bellen of appen kan naar 06-31691581

Rookmelders verplicht per 1 juli 2022

In elk huis in Nederland moet per 1 juli 2022 op iedere verdieping een rookmelder hangen. Die verplichting bestaat al sinds 2003 voor nieuwbouwhuizen, maar de overheid wil dat die regelgeving ook voor bestaande bouw gaat gelden.
De overheid geeft hiermee gehoor aan het advies van onder meer Brandweer Nederland en gemeenten om rookmelders voor iedere woning in Nederland verplicht te stellen.
Aangezien bij brand de meeste slachtoffers vallen door het inademen van rook, kan een maatregel als deze mensenlevens redden. Jaarlijks 13 levens, om precies te zijn… 

Alle bouwlagen met een verblijfsruimte én besloten ruimtes waar een vluchtroute doorheen voert moeten immers verplicht met een melder worden uitgerust.

Als je slaapt werkt je reuk niet

De maatregel is inmiddels al een kleine 18 jaar verplicht in nieuwbouwhuizen. Maar de roep om brandpreventie ook in bestaande bouw aan te pakken – onder meer vanuit Brandweer Nederland – klonk de laatste jaren steeds luider. Want of je nu een een nieuwbouwhuis woont of in bestaande bouw, de situatie is gelijk. Wanneer je slaapt ruik je niets, omdat je neus dan simpelweg niet werkt. Enkel je gehoor is nog actief. Maakt je wasmachine kortsluiting bijvoorbeeld, dan word je dus niet wakker van de rooklucht. En omdat rook uit veel giftige gassen bestaat, zul je snel in een diepe bewusteloosheid raken, aldus Brandweer Nederland. Vaak al binnen enkele minuten.

Tetra Safety BV denkt graag met u mee over het aanschaffen van rookmelders.

Noodverlichting

Noodverlichting is belangrijk om de veiligheid in een gebouw te garanderen.
Noodverlichting gaat branden wanneer de normale verlichting als gevolg van een calamiteit uitvalt. Bij stroomuitval wordt de stroom voor de noodverlichting geleverd door de accu.

Goedwerkende noodverlichting helpt mee om een veilige situatie voor bezoekers, bewoners en werknemers te creëren. Met behulp van een goed functionerende noodverlichting kunnen risicovolle werkzaamheden veilig worden beëindigd. Daarnaast kunnen hulp- en blusmiddelen worden gelokaliseerd en gebruikt en kan men de vluchtroute vinden en deze veilig naar de uitgang volgen.

Noodverlichting moet binnen 15 seconden na het uitvallen van de hoofdvoorziening voor elektriciteit zijn geactiveerd en vervolgens gedurende ten minste 60 minuten aaneengesloten een verlichtingssterkte moet geven van ten minste 1 lux, gemeten op de vloer en het tredevlak.

Wettelijke verplichtingen met betrekking tot noodverlichting liggen vast in het Bouwbesluit 2003, de Arbowet en het Gebruiksbesluit 2008. De NEN-EN 1838 geeft een goede invulling aan het ontwerp van een noodverlichtinginstallatie, zodat die aan wettelijke eisen voldoet.

Dit is vastgelegd in de diverse normen en hangt deels ook van de aard en omvang van de activiteiten af. Hierin is ook de minimale benodigde lichtopbrengst per activiteit vastgesteld. Het adequaat positioneren en inrichten van een noodverlichtingsinstallatie is van groot belang.

Jaarlijkse controle en onderhoud van en aan noodverlichting is verplicht. Dit is onder andere vastgelegd in het Gebruiksbesluit 2008. Daarnaast wordt er geëist dat de aanwezige noodverlichting goed functioneert. Borging hiervan is alleen te realiseren door middel van dit regulier onderhoud met een onderhoudsinterval van 1 jaar

Neem voor meer informatie of een vrijblijvende controle ronde contact met ons op.

Heeft uw bedrijf al een RI&E?

Een risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) is een in de arbowet genoemd middel ter bevordering van veiligheid en gezondheid van werknemers. Sinds 1 januari 1994 is de RI&E verplicht voor alle werknemers.

Een Risico-Inventarisatie en -Evaluatie (RI&E) is een inventarisatie van de gevaren binnen een bedrijf met betrekking tot de veiligheid, de gezondheid en het welzijn van de werknemers. 

In de evaluatie wordt van deze gevaren een risico-inschatting gemaakt, waarbij gekeken wordt naar de kans dat een gevaar zich voordoet, het effect dat het teweegbrengt en de frequentie waarmee werknemers aan het gevaar worden blootgesteld. 

In de RI&E moet een plan van aanpak (PVA) worden opgenomen, waarin is aangegeven welke maatregelen de werkgever gaat nemen in verband met de geconstateerde risico’s, en binnen welke termijn deze worden genomen; dit is wettelijk verplicht. Verder moeten in een RI&E de arbeidsongevallen uit het verleden worden opgenomen.

Neem vrijblijvend contact met ons op en wij bespreken gezamenlijk de mogelijkheden.

E-learning

Omdat veel bedrijven/organisaties momenteel erg huiverig zijn om de BHV opleidingen weer te gaan opstarten is het online leren een oplossing en zo kunt u toch de certificering regelen.
Het is bij Tetra Safety BV mogelijk om alle theorie lessen online te volgen, vanaf iedere locatie en op ieder tijdstip dat u wenst.

Hoe gaat dat in zijn werk met een BHV opleiding?
Iedere cursist krijgt een mail om zich te registreren tot het online leersysteem. Na de registratie is het mogelijk om met de theorie modules te starten. Afhankelijk van de kennis zal dit tussen 3 en 5 uur in beslag nemen.
Na het afronden van de theorie krijgt de deelnemer een deelcertificaat BHV. Omdat we niet zonder praktijk kunnen gaan we na dit na de theorie inplannen.
Gezien de huidige pandemie kunnen we dit in kleine groepjes op locatie naar wens oppakken.
Desgewenst op onze les locatie te Emmen.

De praktijk zal bestaan uit zowel onderdeel brand als het onderdeel levensreddend handelen.
Beide praktijkonderdelen duren ongeveer 1,5 uur. Een praktijkles duurt dan ca. 3 uren.
Hierna is het BHV certificaat compleet.

Ook is het mogelijk om VCA of EHBO online te volgen met een deel praktijk om het geheel af te ronden.

Desgewenst wordt er een compleet pakket gemaakt speciaal voor uw organisatie.

Nieuwsgierig geworden over de nieuwe manier van leren? Neem vrijblijvend contact met ons op en wij informeren U graag over alle mogelijkheden.

Samenwerking Actief Veenhuizen

De gezonde buitenlucht en de mooie omgeving van Veenhuizen zijn perfect te combineren met trainingen op het gebied van hulpverlening en coaching trajecten die mensen net even buiten de comfortzone trekken.

Tetra Safety BV biedt trainingen aan als BHV, VCA, EHBO en Coaching op het gebied van communicatie en samenwerken.

De trainingen worden op maat gemaakt, hierdoor wordt er ingespeeld op de situatie binnen uw organisatie, dit maakt het voor de medewerkers praktisch en realistisch.

In samenwerking met Actief Veenhuizen beschikken wij ook over een opleidingsruimte voorzien van alle middelen en heeft daarnaast een groot buitenterrein waar naar hartenlust geoefend kan worden.

THE IDEAL PLACE TO COMBINE BUSINESS WITH PLEASURE TOGETHER
Combineer het nuttige met het aangename!

Tetra Safety BV is gespecialiseerd in organiseren van trainingen, activiteiten en arrangementen. Door de combinatie van een training met een activiteit krijgt u een volle dag, zinvol besteed.

Bijvoorbeeld in de ochtend de BHV training, tussen de middag een heerlijke goed verzorgde lunch en daarna een leuke activiteit zoals Wie is de boef?,
Kennis is Macht of een escaperoom in een echte gevangenis.


Maak de dag helemaal compleet met een goed diner of borrel.

MEER WETEN?

Bent u enthousiast geraakt? En zou u graag uw training, eventueel in combinatie met een activiteit,  in Veenhuizen willen organiseren?
Heeft u nog vragen over één van onze trainingen, activiteiten of arrangementen? Of wilt u een vrijblijvende offerte?

AARZEL NIET:
Neem vandaag nog contact met ons op! 

Voor de diverse arrangementen kunt u hier kijken