Contact Info

Wat is BHV?

Elk bedrijf is verplicht BHV’ers in het personeelsbestand te hebben, maar wat is een BHV’er eigenlijk? BHV staat voor bedrijfshulpverlening. Een BHV’er is een werknemer die een cursus BHV heeft voltooid en ingezet kan worden als de gezondheid of veiligheid van werknemers in het geding is. De BHV’ers functioneren als georganiseerde hulp binnen een organisatie en zijn als eerste ter plaatse in geval van nood. Een BHV’er heeft de belangrijke taak om letsel en schade te voorkomen of zoveel mogelijk te beperken.

Taken BHV’ers

De bedrijfshulpverleners zijn getraind om letsel en schade te voorkomen of in te perken in geval van nood of gevaar. Wat betekent dat in de praktijk? Een BHV’er kan de volgende taken hebben:

  • eerste hulp bij ongevallen;
  • brandbestrijding en gevolgen van brand inperken;
  • alarmeren en evacueren van werknemers en andere aanwezige personen in geval van nood
  • inroepen van professionele hulp zoals brandweer, ambulance en politie

Alle bovengenoemde taken zijn mogelijke verantwoordelijkheden voor de bedrijfshulpverleners van uw bedrijf. In de arbowet staat dat een BHV’er snel en adequaat moet kunnen handelen bij calamiteiten en daar dus goed voor getraind moet zijn. Met een BHV cursus van Tetra Safety BV bent u voorbereid op noodsituaties binnen uw bedrijf volgens de normen van de wet.

Tetra Safety BV verzorgd de volgende BHV opleidingen en trainingen:

* desgewenst met NIBHV certificering.

De trainingen kunnen tevens incompany worden verzorgd, dit al vanaf 4 deelnemers. Neem voor meer informatie en een kosten indicatie contact met ons op.

Meer informatie nodig?